Detaljer
Hveder
Fremgangsmåde
Lun mælk og smør sammen til smørret er smeltet.
Opløs gær i mælken.
Pisk æg og bland mælkemassen, mel, salt, kardemomme og sukker i.
Ælt dejen godt. Stil dejen et lunt sted og lad den hæve tildækket i en halv times tid til den er cirka dobbelt størrelse.
Ælt dejen igennem endnu en gang og del den i 10-12 boller. Placer dem tæt på en bageplade og lad dem efterhæve i 20 minutter. Bollerne skal helst røre hinanden.
Hvederne skal pensles med mælk inden bagning.
Bag hvederne ved 200 grader i 15 - 20 minutter.
Vigtigt: Husk at hvederne skal flækkes og ristes inden de spises.
Ingredienser
500 g mel
2 dl mælk
50 g smør
40 g gær
1 tsk salt
2 tsk sukker
1 æg
2 tsk stødt kardemomme
Mælk til at pensle med
Måske vil du også være interesseret i disse produkt(er)?
![]() Safran (Saffron), Kashmir, hel
105,00 DKK
|
![]() Allehånde (Allspice), hel
40,00 DKK
|
![]() Glögg/Gløgg, Rød (Mulled wine), hel
40,00 DKK
|
![]() Chai te (Chai tea)
40,00 DKK
|
![]() Kanel, Ceylon/Sri Lanka (Cinnamon), hel
30,00 DKK
|