Detaljer
Cajun-krydret laks med quinoa
(til 4 pers)
Tilberedning
Quinoa skylles og koger 20 min i vand, salt og laurbærblade. Mens den koger, tilberedes grønsagerne. Når quinoaen er færdig, trækker den til grønsagerne er færdige. Skær grøntsagerne i passende mundrette stykker.
Løg, hvidløg og ingefær svitses i olie et par minutter. Champignon tilsættes og steges i yderligere nogle minutter. Tilsæt derefter peberfrugt og tomater.
Der skal være bid i grønsagerne, så de må ikke blive for bløde. Salt og peber tilsættes. Til sidst blandes de skårne asparges i, undtagen toppen og 3/4 af ærterne. Sluk for varmen.
Bland straks med den kogte quinoa og tilsæt revet citronskal og -saft. Imens det trækker, tilberedes laksen.
Laksestykkerne drysses med 1 spsk. cajun, salt og peber.
Steg laksestykkerne på en pande med skindsiden nedad i 8-9 min ved middelvarme. Fedtstof kan udelades, da laks er en fed fisk. Laksestykkerne vendes og steges færdige i ca. 3 min.
Aspargestoppene tilsættes quinoablandingen.
Créme fraiche blandet op med skyr røres med 3/4 tsk. cajun.
Der pyntes med finskårne toppe af forårsløg, friske ærter og citronbåde, evt. rucola og der strøs med lidt cajun.
Serveres straks.
Ingredienser
Laks:
600 g laks (4 store stykker)
1 1/2 spsk ASA Cajun
Havsalt
Sort peber
Quinoapilao:
250 g quinoa
Dobbelt vandmængde
3 laurbærblade
3 fed hvidløg
3 forårsløg
2 1/2 cm revet ingefær
100 g markchampignon
1 stor rød peberfrugt
125 g friske tomater
125 g asparges. Enderne knækkes af og toppene lægges til side.
100 g friske ærter
4 spsk god olivenolie
Havsalt
Sort peber
Saft og skal af en 1/2 citron
Citronbåde til pynt
Dressing:
1 1/2 dl creme fraiche
1 dl skyr
3/4 tsk ASA Cajun
Måske vil du også være interesseret i disse produkt(er)?
![]() Cajun, stødt
40,00 DKK
|
![]() Laurbærblade (Bay leaves), hele
20,00 DKK
|
![]() Jamaican Jerk (Jerk), stødt
40,00 DKK
|
![]() Peber, sort (Pepper, black), hel
40,00 DKK
|
![]() Salt, havsalt
5,00 DKK
|