DA
|EN

SPICE SPECIALISTS

Indkøbskurv - 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

GRATIS LEVERING I DK VED ORDRER OVER 400 DKK*

La Cucina Nadas Mujaddara

ØKOLOGISK

Hovedret -

En klassisk ”fattigmandsret” fra mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i´et, de sprødstegte løg på toppen.


Her er der tilsat rosiner og oliven, for at fremhæve det søde og det syrlige. Retten kan snildt laves uden.


Spis den som den er, som en mættende vegetarisk ret, gerne med yoghurt og eks vis stegt aubergine eller andre grønne små-retter til, eller server den som tilbehør til eks vis kylling.




Detaljer

La Cucina Nadas Mujaddara

Retten tager kun 35 min. at tilberede.

Tilberedning

Sæt linserne i kog med rigelig vand, og lad dem simre i 10 min. Skræl løget, og skær det i meget tynde ringe. Varm olien op i en sauterpande til de syder – test med en tændstik, og kom løgene heri. Steg dem sprøde, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Steger du løg til flere portioner, steg dem da lidt ad gangen. Hæld olien fra panden, og tør den let over.

Varm nu olivenolie op i panden, og kom krydderi blandingen på panden sammen med risene. Rør godt i risene, sådan at de suger krydderierne til sig.

Hæld linser og det meste af vandet fra linserne på, og lad det simre i 15 min. ved svag varme under låg. Smag til med salt, og kom oliven og rosiner/korender ved, og lad det hele trække under låg i 10 min.

Ved servering toppes med de ristede løg, og evt et drys chiliflager.

TIP: retten kan udvides med kikærter, for at få endnu mere fylde. Desuden kan den laves af en rest ris eller linser.

Opskrift og foto: Nada Louise Cay // www.lacucinanada.com


Ingredienser

50 g grønne linser (brune kan også bruges)

50 g basmatiris

4 spsk olivenolie

1 tsk med top Mujaddara mix

Groft salt

1 stor håndfuld korender eller rosiner

1 stor håndfuld oliven uden sten

1 mellemstort løg

0,5 dl smagsneutral olie

2 nip groftsalt eller flagesalt

Evt. chiliflager ved servering




  Loading...