Detaljer
Fremgangsmåde
Rist 2 spsk Panch Phoron på en tør pande ved medium varme i ca 4 minutter. Sørg for at ryste panden jævnligt, så det ikke brænder på. Sæt derefter krydderierne til side for at køle ned.
Mens krydderierne køler af, vaskes kartoflerne og skæres i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen.
Kværn de afkølede krydderier groft i en kaffekværn (en god morter kan også sagtens bruges).
Bland kartofler, knust hvidløg, ghee/olivenolie og Panch Phoron og ryst indtil alle ingredienser er ligeligt fordelt.
Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca 40 min i ovnen ved 200 c. Sørg for at vende dem et par gange.
Når kartoflerne er færdige og sprøde flyttes de over i en serveringsskåle og blandes med 1 tsk ghee (valgtfrit). Drys evt lidt ekstra salt over.
Ingredienser
1 kg kartofler med skræl, grundigt vaskede
2 1/2 - 3 spsk Panch Phoron
4 fed hvidløg
3-4 spsk ghee eller olivenolie
1-1 1/2 tsk salt